Bali Op Zijn Best Rondreis 


VANAF 1480 EURO*

15 dagen / 13 nachten
Nederlandtalige begeleiding

Bali 22
Bali 25
Bali private-bali-tanah-lot-temple
Bali tanah-lot-temple
Bali tour
Bali 27
Bali 19
Bali 28
Bali 20
Bali 21
bali tubing
bali-swing
Bali-TamblinganLake
Bali Farizun-Amrod-Saad-1281x500
Bali Java
Bali Ubud fietsen
Bali massage
Bali Ijen-Volcano
Bali 12
Bali Jatiluwih
Bali13
Bali Nusa-Penida-Beach
Bali streken
Bali komodo-eilanden
bali Ubud 3
Bali Ubud-
Bali Ubud slapende apen
Bali ubudswing-jared-rice
Bali Rafting 3
Bali yogyakarta-borobudur
Bali 26
Bali verblijf
Actief Bali 00.14.14
Bali op zijn best
Bali 4
Bali strand
Bali land
Bali aap
Bali rice-terrace
Bali food 2
Bali Ubud2
Bali Uluwatu-Tempel
Bali Uluwatu-temple 2
Bali-La-Plancha restaurants-5
Bali food
Bali 29
Bali 5
Bali 6
Bali kelingking-penida
Bali explorer
Bali Nusa-Penida
Bali 17
Bali ubud3
Bali 3
Bali 14
Bali Lombok
Bali 16
Bali ubud.jpg
Bali
Bali-bezienswaardigheden
rijstveld bali
The-Bali-Swing-2
bali-swing-ubud
Bali 24
Bali rijst-oogsten
bali swing mand
Bali 23
Bali rafting
Bali pura-besakih-temple
Bali 7Dag 1:  Amsterdam - Denpasar 

Vandaag vliegt u, vanuit Amsterdam naar Bali. Dit met 1 stop-over van max. 3 uren.


Bali - ook wel het godeneiland genaamd - is een prachtig tropisch eiland in Indonesië. Het is misschien wel het bekendste en meest geliefde eiland ter wereld. Iedereen die er een keer geweest is kan niet ontkennen dat ze het een van de mooiste en vooral leukste eilanden vinden die ze ooit bezocht hebben. Bali doet dat met je. De sfeer, de mensen, het heerlijke eten, het tropische klimaat, de prachtige stranden, tempels en diverse verborgen attracties; alle ingrediënten die van Bali een sublieme vakantiebestemming maken. Tel hierbij het perfecte klimaat op en je vakantie kan niet meer stuk.


Dag 2:  Aankomst in Denpasar – Candidasa (D)

Na aankomst in Bali staat onze gids u op te wachten en zorgt voor uw transfer naar het hotel. 

Candidasa betekent 'tien tempels' in het Indonesisch. Dit rustige plaatsje in het oosten van Bali is eigenlijk een vissersdorpje, waar in de loop der tijd steeds meer kleinschalige hotels werden gebouwd. Candidasa zelf biedt niet heel veel hoogtepunten, maar is  een goede uitvalsbasis voor de vele activiteiten in de directe omgeving

Candidasa is de juiste plaats om tijdens uw Bali rondreis tot rust te komen, het strand is niet heel breed maar voor de echt strandliefhebbers is er de nabij gelegen baai van Padang, een zeer mooie kleurrijke baai met mooi strand.


Dag 3:  Candidasa (O -D)

We beginnen deze dag met een bezoek aan de oorspronkelijke Balinese bevolking, de ‘Bali Aga’, die nog grotendeels volgens oude animistische religie leven en veelal authentieke ambachten uitoefenen. Tenganan ligt idyllisch tegen een helling in het tropisch regenwoud het gehele dorp is ommuurd, waardoor het een soort fort is. Zodra u via één van de 4 toegangspoorten binnengaat, gaat u letterlijk terug in de tijd. Gemotoriseerd vervoer mag het dorp niet in, dus enige geluid komt van kraaiende hanen en een enkele televisie. Tenganan is bekend om de gerinsing, een stof die wordt gemaakt via de dubbel-ikat techniek, een weeftechniek waarbij draden worden gebruikt die vooraf al in een patroon zijn geverfd. Hiermee worden prachtige sarongs gemaakt. De inwoners maken ook lontar boeken; met een pennetje worden krasjes in palmbladeren gemaakt en vervolgens gekleurd met een soort was van macadamianoten. Nadien bezoekt u de Vleermuisgrot van  Goa Lawah . Deze grot is één van de belangrijke tempels op Bali, omdat deze het eiland zou beschermen tegen kwade geesten uit de zee. De naam ‘vleermuisgrot’ heeft Goa Lawah te danken aan de honderden vleermuizen die er leven. Het is een onbeschrijflijk spektakel als de vleermuizen ‘s avonds in een lange sliert de grot uitvliegen. Naar het schijnt, loopt de grot helemaal door tot aan de Moedertempel, Besakih.Klungkung en de rechtbank van Kerta Gosa, Klungkung is wat is overgebleven van het koninklijke paleis in Semarapura, Klungkung. Dit stadje, gelegen op nog geen veertig kilometer ten westen van Candidasa, heeft een roerige geschiedenis. Het paleis dateert uit het begin van de achttiende eeuw en werd tijdens de Hollandse bezetting begin twintigste eeuw grotendeels verwoest. Nu kunt u het complex van paviljoens, lelievijvers en standbeelden tijdens het rondreizen door Indonesië op uw gemak bekijken. Het hoogtepunt is toch wel het ongelooflijk knap beschilderde plafond van de Kerta Gosa, een soort rechtbank. Het plafond, geschilderd in oorspronkelijke wayang-stijl, is opgebouwd uit negen niveaus, alle met een afbeelding van een straf. Vlakbij de Kerta Gosa bevindt zich in het midden van de lotusvijver de Bale Kambung, een drijvend paviljoen. Hier vond vroeger de koninklijke ceremonie van het tandenvijlen plaats.  
Rest van de dag vrij.


Dag 4: Candidasa - Lovina - Pemuteran (O-D)

We ontdekken het spectaculaire landschap tussen, 

Iseh en Sidemen, ook wel de fotograafroute genoemd.

Het landschap wordt gedomineerd door de machtige

Mount Agung. De regio van Karangasem is het meest

traditionele van Bali met rustieke dorpjes, gastvrije

mensen en unieke festivals. Het is het minst

toeristisch en dunbevolkt. In het hart van dit district

ligt Sidemen verborgen in een onbedorven landschap

van bergen, valleien en een snelstromende bergrivier

. Een geweldige ervaring voor degenen die het Bali van

vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen kom

en in de adembenemend mooie natuur. 

Het hooggelegen dorp Sidemen ligt in een typisch

Balinese omgeving van rijstterrassen, kokospalmen

en de stromende Unda, onder het dreigende profiel

van de vulkaan Gunung Agung. Het is een fantastische uitvalsbasis voor een paar dagen, met steeds meer schilderachtige overnachtingsmogelijkheden, lichte wandeltochten door de rijstvelden en gemakkelijke verbindingen met de Pura Pasar Agung voor een uitdagende klim op de Gunung Agung. De kunstenaars Walter Spies en Theo Meier woonden in de jaren dertig en veertig beiden in het kunstenaarsdorp van Iseh, drie kilometer noordelijk. In dit dorp schreef Anna Mathews haar indringende Night of Purnama, over haar leven in dit dorp voor en tijdens de uitbarsting van 1963 van de Gunung Agung. Hoewel de omgeving van Sidemen door de eruptie bedekt was met een laag as, leed het niet onder dezelfde verwoesting als de noordhellingen. De eindeloze sawahs getuigen van de werking van de extra meststof. De belangrijkste activiteit in deze omgeving is een bezoek aan de rijstvelden, ofwel op je gemak vanaf de veranda of tijdens een wandeling door de velden naar dorpen en tempels in de buurt. Je kunt ook naar de werkplaats van Pelangi (dagelijks 8.00-17.00 uur) aan de hoofdweg bij de zuidrand van het dorp gaan. Hier koop je prachtige endek en songket (goud- en zilverdraad) weefkunst en zie je hoe het gemaakt wordt op voetweefgetouwen. Het winkeltje heeft traditionele lontarpalm-schilderingen.


Dag 5: vrije dag in Pemuteran (B)

Indien gewenst kan u een 3 uur durende mooie snorkelexcursie naar Menjangan eiland maken. Dit eiland maakt deel uit van het Bali West Nationaal Park. Het turkooizen water is superhelder, u kan meters diep naar de koraalmuur kijken. Vissen in alle kleuren van de regenboog zwemmen om u heen. Dankzij de beschermde status van het park staat Menjangan eiland bekend als één van de beste snorkel- en duikspots van Bali. Handdoeken dient u te voorzien, maar snorkelmateriaal kan u ter plaatse huren. 

Het eiland Menjangan, waar u vanaf de kust in 50 minuten naartoe vaart, is perfect voor te duiken Menjangan heeft de mooiste steile wanden van heel Bali, deze wanden zijn tussen de 20 en  60 meter diep. Rondom het rotsachtige eiland bevinden zich maar liefst 15 duikspots met overal wonderschone zachte en harde koralen. Al vanaf een diepte van 5 tot 10 meter vindt u de platte koraalriffen, die daarna steil omlaag gaan. Met wat geluk ziet u tijdens uw duik rond Menjangan napoleonvissen, schildpadden, mantraroggen en misschien zelfs een walvishaai. Voor ervaren duikers is de diepduik naar een 150 jaar oud wrak een geweldige ervaring. Dit Anchor Wreck zelf is niet zo spectaculair, maar rondom het wrak, dat op 40 meter diepte ligt, bevindt zich een magnifiek rif. Het water is er meestal zeer kalm en de zichtbaarheid is soms wel 50 meter: echt een mooie duiklocatie tijdens uw rondreis Bali.

Of bezoek het Bali Barat National Park  

Deze vrije dag kan u doorbrengen aan één van de mooie baaien of brengen een bezoek aan het Nationaal Park West-Bali, of Bali Barat National Park, is een prachtig stuk ongerepte natuur in het noordwesten van Bali dat door veel mensen vergeten wordt. Het 190 vierkante kilometer grote park bestaat uit regenwouden, droge savanne, bossen, zandstranden en koraalriffen.

Maar ook bergen ontbreken niet. Er liggen zelfs vier grote uitgedoofde vulkanen in het centrum van het park, die van grote afstand te zien zijn.

De grootste van de vier vulkanen, Gunung Patas,

is maar liefst 1.412 meter hoog.

In 1941 is Bali Barat tot nationaal park verklaard en

daarmee een beschermd natuurgebied geworden,

omdat men het uitsterven van de Balinese tijger wilde

voorkomen. Dit is helaas niet gelukt. Tegenwoordig is

het doel van het park de regenwouden en het

bijbehorende wildleven te beschermen. Bezoekers

dienen een vergunning te hebben als ze het gebied

verder in willen trekken, uw gids kan hier voor zorgen.

Het park is te bereiken vanaf Gilimanuk, de haven

waar de veerboten van en naar Java aanmeren.

De beste tijd van het jaar om het park te bezoeken is

ongeveer van juli tot en met december.

Bedreigde flora en fauna Het nationale park herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Bali Barat heeft wel 175 soorten planten, waarvan veertien bedreigde soorten. Een aantal van deze planten hebben een religieuze en spirituele betekenis, zoals de banyanboom: de wilde vijgenboom. 

Het meeste wildleven op Bali Barat leeft in de bossen. Dieren die je hier onder andere kunt spotten zijn: luipaarden, herten, wilde buffels, slangen, leguanen, schildpadden, apen, gekko's, grote spinnen en schorpioenen. Een bijzondere diersoort op het eiland is de wilde banteng. De banteng is een wild rund uit de bossen van Zuidoost-Azië, waar het merendeel van het Balinese vee van afstamt.

Karetschildpad De Karetschildpad wordt erg veel gezien aan de noordkust van het reservaat. Net ten oosten van het park is er een project gestart voor de bescherming van deze schildpaddensoort. Maar waar National Park West-Bali vooral om bekend staat is het enorme aantal vogelsoorten. Meer dan 160 verschillende vogelsoorten zorgen samen voor de mooiste symfonieën. Er leven vooral zee- en kustvogels in Bali Barat. De meest bijzondere daarvan zijn de bruine Gent en de kleine Fregatvogel. 

Bali Barat is ook een van de weinige plekken op Bali waar het ernstig bedreigde vogeltje en tevens Bali's mascotte, de Balinese spreeuw, nog te zien is. je ziet er ook de kleine geelgekuifde kaketoe, maar zijn voortbestaan wordt in mindere mate bedreigd.


Dag 6: Pemuteran - Munduk (O-D)

In Banjar bezoeken we de  warmwaterbronnen en het enige Boeddhistische klooster van Bali, het Brahma Vihara Ashrama-klooster. Omdat het op een heuvel is gelegen, heeft u een overweldigend uitzicht over de omgeving. In het klooster ziet u veel Thaise afbeeldingen en een gouden Boeddhabeeld.

Deze zuidelijke invloeden komen doordat de opdrachtgever voor de bouw van het klooster brahmaan Bhikku Giri Rakhita, zich had bekeerd tot het Theravada Boeddhisme, een vorm die vooral veel aanhangers heeft in Thailand.

Kom als herboren terug van een bezoek aan de heilige warmwaterbronnen van Air Panas. De 3 prachtige bronnen, waarvan één met groenachtig water, liggen op een paar honderd meter van het klooster.

Het zwavelhoudende water is erg goed voor uw huid en blijkt zelfs een helende werking te hebben. Het water stroomt uit de monden van 8 uit steen gehouwen naga, mythische draakachtige wezens, in het hoogst gelegen bad. Hierna stroomt het water naar het lager gelegen 2 bad, wederom door de monden van, dit keer, 5 naga’s. Naast de 2 aaneengesloten baden bevindt zich een 3 bassin, dat wordt gevuld door verschillende hoge spuiten, heerlijk voor een verkwikkende massage.

We bezoeken het schitterende bergdorpje van Munduk en zijn watervallen. In het dorp vind je nog diverse koloniale gebouwen die hun charme hebben behouden, de omgeving is rijk aan rijstvelden, cacaovruchten, peper, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, avocado's, kokosnoten, limoenen en de stinkende doerian, een vrucht die u waarschijnlijk op meerdere plaatsen tijdens uw rondreis in Indonesië zult tegenkomen, specerijen, fruitbomen en -planten. 

Dit charmante plaatsje ligt tussen de mistige heuvels en hiervandaan kijkt u uit op de groene rijstterrassen in het dal; dit is het pure Azië! Het bosachtige gebied is bij uitstek geschikt voor het maken van wondermooie wandelingen. Een extra overnachting kan hier prefect ingelast worden, vraag ons naar meer info.

Bali heeft meerdere watervallen, maar de Munduk waterval is wel erg bijzonder gelegen! Tijdens een wandeling over de dichtbegroeide paden ziet u de mooiste planten en bomen. Als kers op de taart komt u tijdens de wandeling bij de imposante waterval in Munduk. Hier stort een indrukwekkende hoeveelheid water maar liefst 200 meter omlaag. Een geweldige plek voor het maken van foto’s op uw rondreis door dit groene stukje Bali. Let op: om bij de waterval te komen, loopt u over een zeer steil pad!


Dag 7: Vrije dag in Munduk, de fruittuin van Bali (O-D)

In het dorp vinden we  nog diverse koloniale gebouwen die hun charme hebben behouden, de omgeving is rijk aan rijstvelden, cacaovruchten, peper, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, avocado's, kokosnoten, limoenen en de stinkende doerian, een vrucht die u waarschijnlijk op meerdere plaatsen tijdens uw rondreis in Indonesië zult tegenkomen, specerijen, fruitbomen en -planten.  

Vergeet zeker niet deel te nemen aan één van de vele wandelingen die u hier kan maken in de buurt van uw hotel.

1 ervan is een soft-trekking van een uur of 4 maken, onder leiding van een enthousiaste en goed Engels sprekende gids. Hoe lang de trip duurt, hangt van jezelf af, de volledige trip neemt 4 uur in beslag, maar als je genoeg hebt gehad, kan de gids altijd een stukje afsnijden. Er zijn 2 watervallen op de mogelijke (lange) route. Het is echt ongelofelijk, elke 100 meter lijkt er wel iets nieuws aan de bomen te hangen. U ziet katoen, limoen, avocado, nootmuskaat, vanille, peper, salak, durian, banaan, kokosnoot, jackfruit en starfruit. Een mooi wit bloemetje, blijkt een medicinaal kruid te zijn.

Munduk is echt de groente- en fruittuin van Bali! Onderweg zie je, afhankelijk van het seizoen, hoe rijst wordt geplant of geoogst. Vogelverschrikkers beschermen de velden. Kinderen laten kleine visjes los in de sawa’s, deze visjes zorgen voor een gezond milieu voor de gewassen. Je loopt heuvel op, heuvel af en hebt de mooiste uitzichten. Vaak neemt de gids niet het normale pad, maar loopt bijvoorbeeld over een klein, glibberig paadje langs een waterafvoertje om zo de mooiste plekjes te kunnen laten zien. Goede wandelschoenen zijn een must. Voor iedereen met een normale conditie is deze trekking goed te doen en al is het best zweten (je bent blij met het koele klimaat in Munduk), het is echt geweldig om in deze prachtige natuur rond te lopen. We hebben al veel wandelingen gemaakt, maar deze was echt helemaal top! Kun je om een of andere reden niet over glibberige paadjes, geef dit van te voren aan, dan neemt de gids een iets andere route met wat betere paden of stille weggetjes.

Of wandel naar beneden, dwars door mooie stukken tropisch regenwoud, afgewisseld met kleine koffieplantages. De wandeling is redelijk makkelijk, u loopt grotendeels bergafwaarts. U komt  aan bij één van de tweelingmeren, genieten van de volle natuurpracht daar. Er is ook een wat inspannender wandeling waarbij u een deel bergopwaarts gaat door bossen en rijstvelden en de mogelijkheid bestaat om een wandeling door het tropisch regenwoud langs het meer te maken. Vraagt u bij het hotel of er iemand met u meegaat . Men regelt dan ook vervoer naar boven terug (betaal dit ter plaatse). U kan uw eigen chauffeur vragen beneden op u te wachten.

TIP: doe een tochtje in een houten kano over het Tamblingan meer.

Dag 8: Munduk - Ubud (O-D)

Via de Ulun Danu tempel, de fruit- en groentemarkt van Bedugul en de rijstvelden van Jatiluwih rijdt u naar de keizerlijke tempel van Mengwi.Na de middag komt u aan bij de meerst gefotografeerde tempel van Bali, de Zeetempel van Tanah Lot. Na een bezoek en wandeling rond dit complex rijdt u door naar Ubud, waar u een wandeling kan maken in het het gekende Monkey Forest. Rest van de dag vrij.


Dag 9: Vrije dag in Ubud –downhill mountainbike (O-L-D)

’s Ochtends nemen we deel aan een 26km downhill mountainbike tocht op goede mountainbikes. Onder begeleiding rijdt u langs het pad van verschillende slaperige dorpjes, ziet u de landbouwers werken op hun velden en moeders, die hun kinderen voor de schoolpoort uitwuiven. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk de groene rijstvelden. Prachtige bamboebossen sieren de kant van de weg. De gidsen zullen u inlichten over de geschiedenis van het land, de cultuur en de mensen. Onderweg maakt u verschillende stops om tempels te bezichtigen, te genieten van de omgeving en u onder te dompelen in de traditionele levensstijl. U ziet typische taferelen, zoals vrouwen die offers maken, landbouwers die gras snijden voor hun koeien en hun eenden hoeden door de straten.


Tip! Wie naar Bali gaat, moet eigenlijk Babi Guling, oftewel geroosterd varken aan het spit, proberen. Dit is het bekendste gerecht van het eiland. Het dier wordt gevuld met een bonte mix aan kruiden en specerijen, terwijl de huid wordt ingesmeerd met koenjitsap. Daarna wordt het varken boven een houtvuur geroosterd. Als je dit bestelt krijg je gestoomde rijst met jonge broodvruchten, mals vlees, stukjes knapperige huid en een stukje bloedworst. Daarbij krijg je 'lawar', een mengsel van bloed, gehakt varkensvlees en groenten en kruiden. Eet het geheel met je rechterhand.


Dag 10: Ubud  Rafting of Tubing  (O-L-D)            

Een geweldige dag vandaag want we gaan raften op de Ayung rivier, een traject van 11km. We starten in de jungle, waar u eerst een gedetailleerde instructie krijgt over de afdaling, dan gaat u naar de rivier en daalt u deze per raft af. In deze rivier zijn er een aantal versnellingen van klasse II en III en de rivier loopt door het prachtige regenwoud van Bali. Onderweg houdt u halt bij een prachtige waterval. Aan het einde van de tour staat er een heerlijke lokale lunch voor u klaar. In de namiddag bezoekt u de mooie rijstvelden van Jatiluwih dat opgenomen is in de lijst van UNESCO werelderfgoed. Hier kan u een aantal mooie wandelingen maken. Via de mooie rijstvelden van Tegallalang rijdt u terug naar Ubud, waar u een bezoek kan brengen aan het mooie Monkey Forest

Of

Voor zij die van raften houden staat er een Bali Tubing Tour op het programma. In kleine bootjes komt u per 2 op een rustige relaxerende manier naar beneden en maakt u kennis met het mooie achterland van Bali. Tijdens deze tocht zijn er een 7-tal versnellingen van klasse II en dit over een lengte van ca. 5 km. In de namiddag bezoekt u de mooie rijstvelden van Jatiluwih dat opgenomen is in de lijst van UNESCO werelderfgoed. Hier kan u een aantal mooie wandelingen maken. Via de mooie rijstvelden van Tegallalang rijdt u terug naar Ubud, waar u een bezoek kan brengen aan het mooie Monkey Forest.

Dag 11: Ubud via de vulkaanroute naar Sanur (O-D)

We beginnen deze dag met een bezoek aan het tempelcomplex van Tampaksiring, wat ‘Water van de Ganges’ betekent, werd gebouwd in 1948 door de Raja van Karangasem en was de favoriete plek van de laatste Raja van Amlapura en is een unieke combinatie van Balinese en Chinese stijlen. Het werd aangelegd op een plaats van een heilige bron. De koning en zijn familie gebruikten Tirtagangga om te relaxen en belangrijke gasten te ontvangen. Tegenwoordig gebruiken de lokale bevolking het om te baden en zwemmen. In het complex kan u prachtige mozaïek aan waterbassins, bruggetjes fonteinen, charmante beelden en absurde figuren bewonderen. Je gids zal je vertellen dat de bergbronnen een geneeskrachtig en verjongend effect zouden hebben De poelen zijn ondiep en heerlijk koel, dus een frisse plons is gauw genomen.

Het gebied rondom Gunung Batur en het Batur meer ligt in het noordoosten van Bali. Gunung betekent berg, je kunt de naam dus ook tegen komen als Mount Batur. Gunung Batur is een dubbele caldera, oftewel een krater in een andere krater. De buitenste krater is een ovaal van 14 km lang, met de westelijke rand op zo’n 1412 meter. De binnenste krater is een typische vulkaanpiek van 1717 meter. Door vulkanisch activiteit zijn er op de west flank van de vulkaan nieuwe koppen ontstaan. Grote uitbarstingen waren in 1917, 1926, 1963, kleinere in 1974, 1994, 1997. Lake Batur is het grootste meer op Bali, het is zeven km lang en 1 km breed en 60 meter diep. Kintamani Elke drie dagen vind hier een grote markt plaats. Met Kintamani vergroeid is het dorp Batur. Het oorspronkelijke dorp Batur lag in de caldera. Maar de lavastroom van een grote eruptie in 1917 verwoestte het dorp en doodde duizenden mensen. De lavastroom kwam tot stand voor de tempel. Omdat dit als een goed teken werd gezien, werd het dorp op dezelfde plek herbouwd. In 1926 echter barstte de vulkaan opnieuw en de lavastroom verwoeste dit keer alles, op één verheven heiligdom na, geweid aan de watergodin Dewi Danu. Gelukkig was het dorp op tijd geëvacueerd en waren er dit keer weinig doden. Het dorp en het ene geredde tempeltje zijn na deze keer toch maar verhuist naar een plaats op de kraterrand. Penelokan betekent ‘plaats om te kijken’. Vanuit hier heb je ook uitzicht op de zwarte lava stroom op de flank van de berg. Hier stoppen de meeste toeristen voor het uitzicht, lunch en uiteraard zijn er souvenir winkeltjes. Een bezoek aan het originele Balinese dorp van Pengluperan zal u welbevallen, eindigen doen we op de lokale markt van Sukawati.


Dag 12 + 13 Sanur (O-D)

Vrije dagen aan het strand.


Dag 14: Sanur - Amsterdam (O)

Einde van een mooie kennismakingsvakantie met Bali. 

U kan uw vakantie perfect verderzetten laat het ons weten.

Transfer naar de luchthaven van Bali voor uw retourvlucht naar huis.


Dag 15: Aankomst thuisDeze reis kan u ook laten aanpassen, zowel in het aantal dagen, als inhoud. 

PRIJS PER PERSOON IN EURO 

DUBBEL

05, 07, 12, 14, 19, 21, 26, 28                       september 2019

1535 EURO

03, 05, 10, 12, 17, 19, 24                                   oktober 2019

1495 EURO

07, 09, 14, 16, 21, 23, 28, 30                        november 2019

1515 EURO

05, 07                                                           december 2019

1495 EURO

09, 11, 16, 18, 23, 25                                           januari 2020

1480 EURO

01, 06, 08, 13, 15,                                             februari 2020

1480 EURO

01, 05, 07, 12, 14, 19, 21, 26, 28                          maart 2020

1490 EURO

16, 18, 23, 25, 30                                                    april 2020

1515 EURO

02, 07, 09, 14, 16, 21, 23, 28, 30                             mei 2020

1525 EURO

04, 06, 11, 13, 18, 20, 25                                          juni 2020

1510 EURO

ANDERE DATA OP AANVRAAG

AANTAL NACHTEN

PLAATS

HOTEL

KAMERTYPE

2

Candidasa

Nirwana Resort

Deluxe Gardenview

2

Pemuteran 

Addi Assri

Gardenview

2

Munduk

Puri Lumbung

Standard Cottage

3

Ubud

Tjampuhan

Superior

2

Sanur

Sativa Cottage

Deluxe

INBEGREPEN

NIET INBEGREPENInternationale vluchten 

Maaltijden, met uitzondering ontbijt indien vermeld

23 kilo ruimbagage en 10 kg handbagage

Internationaal paspoort

2 nachten in het vliegtuig

Fooien, tips en donaties

Vermelde hotelovernachtingen op basis van half pension

Persoonlijke uitgaven en fooien

Vervoer per privé luxe airco bus

Annulatie en bijstandsverzekering

Omschreven excursies met NL- of Engelstalige gids


Inkomgelden bij vermelde excursies


Garantiefondsreizen bijdragen

Reservatiekosten

Promotie-reizen.be

Reizen aan aantrekkelijke prijzen.Promotie-reizen.be
Astridplein 4
2280 Grobbendonk
014 50 22 20

info@promotie-reizen.be

Openingsuren:

Maa - Vrij 09u30 - 12u30 / 13u15 - 18u00

Zaterdag. 09u30 - 12u30 / 13u00 - 16u00