Promotie-reizen.be

Reizen aan aantrekkelijke prijzen.
Klassiek India

Vanaf
1399 euro

14 dagen / 11 nachten + 2 nachten vlucht
 

DAG 1 – AANKOMST IN DELHI

Aankomst op de Internationale luchthaven van Indra Gandhi, waar u opgewacht wordt door een van onze vertegenwoordigers die uw transfer naar het hotel verzorgt. U kan onze vertegenwoordigers herkennen aan duidelijk herkenningspunt.

 

Delhi – de hoofdstad van India, een van de meest betoverende steden in Azië. Delhi kenmerkt zich door een rijke geschiedenis als ook cultuur die te bewonderen valt in de architectuur van de monumenten. De stad is niet enkel de metropolis van India, maar ook een ware Necropolis. Door de strategische ligging van Delhi aan de Yamuna Rivier, zijn vele steden opgekomen en gevallen gedurende de laatste vijf millenia.

 

Overnachting in Delhi.

 

 

DAG 2 – IN DELHI

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour naar het Oude, én Nieuwe Delhi waar u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoekt. Eerst staat het Nieuwe gedeelte van Delhi op de planning. Zo bezoekt u onder andere de imposante 72,5 meter hoge Qutub Minar en de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis zullen zien. Maar ook bezoekt u de India Poort, het parlementsgebouw en passeert u Rashtrapati Bhawan; de officiële residentie van de president van India. 

                                                             
’s Middags rijdt u  naar het oude gedeelte van de stad. U ziet onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee, het Shanti Vana monument en Raj Ghat, de plek waar Mahatma Ghandi is gecremeerd. Daarnaast rijdt u langs het Rode Fort, waar u de gelegenheid heeft om even uit te stappen en een foto te maken. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven!

 

Overnachting in Delhi.
 
 

DAG 3 – TRANSFER DELHI NAAR JAIPUR (255 KM/H)

Na het ontbijt verlaten we de stad om u via een prachtige route naar Jaipur te brengen. De reis naar Jaipur bedraagt 255 kilometer, en duurt zo’n vijf en een half uur. Hier komt u in de middag aan in uw hotel. ’s Middags bent u vrij om te relaxen in uw hotel of op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen.


Overnachting in Jaipur.

 

DAG 4 – IN JAIPUR 

Vandaag vroeg uit de veren om na het ontbijt, het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u de steile rotsen op, die het kasteel vroeger beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend.

De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. Later op de ochtend bezoeken we het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur en het Stadspaleis.Verder brengt u een bezoek aan Hawa Mahal, het Paleisder Winden met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het

werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja afte schermen

en een blik te gunnen op het leven op straat en deprocessies die

daar plaatsvonden.

 

Overnachting in Jaipur.

 

 

DAG 5 –TRANSFER VAN JAIPUR NAAR AGRA (245 KM)

’S ochtends vroeg verlaat u Jaipur voor Agra. Onderweg naar Agra bezoeken we het ‘Pompei’ van India: Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. De maharadja die de stad liet bouwen had geen rekening gehouden met de waterschaarste in dit gebied, waardoor de plek al snel veranderde in een spookstad. U bewondert de onbewoonde roze zandstenen gebouwen en de goede staat waarin ze verkeren. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. U komt aan het einde van de middag aan in Agra. De rest van de dag is vrij.

 

Overnachting in Agra.

 


DAG 6 – AGRA/JH naar ANSI/OCHHA (18 KM)

 

                                                                               Trein details

                                                     Trein naam en nummer: – Shatabdi Exp: - 2002

                                                                     Vertrek van Agra: - 08h02

                                                                 Aankomst in Jhansi: - 10h43

                                                           Voorgestelde klasse: - AC Chair Car

 


Aankomst in het Jhansi treinstation en de transfer naar Orchha – gesticht in de 16de eeuw door de Bundela Rajput hoofd Rudra Pratap. De schoonheid van Orchha valt voornamelijk te bewonderen aan de prachtige stenen monumenten, paleizen en tempels.

 

De namiddag staat in het teken van bezienswaardigheden. Ten eerste staat een bezoek aan de Jehangir Mahal, met de het Raj Mahal paleis op de planning. De Jehangir Mahail werd gebouwd in de zeventiende eeuw door Raua Bir Singh Ju Deo om het bezoek van keizer Jehangir aan Orchha te eren. Het Raj Mahal paleis kenmerkt zich door een architectuur van delicate tegenstellingen en grote rijkdom die zich uiten in de prachtige muurschilderingen en interieur. Later werd het paleis omgebouwd tot een tempel, en werd het de Ram Raj tempel genoemd. De tempel – het voormalige paleis- is een van de meest exceptionele bouwwerken bekend uit de zeventiende eeuw voor India.

 

Overnachting in Orchha.

 

 

DAG 7 – orcha/khajuraho (180 km – 4u)

 

Goedemorgen, vandaag geniet u van een heerlijk ontbijt in het hotel waarna u vertrekt naar Khajuraho.

Na een reis van zo’n 180 km, die zo’n 4 uur zal duren zal u aankomen in Khajuraho, waar u naar uw hotel gebracht wordt.

 

Khajuraho werd gesticht door de Chandela koningen circa 925 na Christus en is een religieus en cultureel centrum. De tempels van Khajuraho zijn een prachtig voorbeeld van de Indische architectuur, die tot stand kwamen doormiddel van grof kerfwerk in slechts honderden jaren. Het leven in Khajuraho speelde zich toen vooral af in het teken van de 85 lokale tempels, waar religie, cultuur en spiritualiteit centraal stonden. Vandaag staan er nog 22 tempels overeind die bewonderd kunnen worden door het publiek. Eeuwenlang waren deze tempels onvindbaar in de bossen, maar een Britse leger ingenieur ontdekte de tempels toevalligerwijs. Er bestaan vele theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren De meest populaire verklaring is dat de Chandela’s volgelingen waren van het tantrisme en geloofden in het feit, dat bevredigen van aardse behoeften een stap in de richting van de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte was. Geniet van de enigszins bizarre, maar fraaie tempels. Hierna vertrekt u richting Bandhavgarh Nationaal Park. Alhoewel dit een kleiner park is, valt er veel te zien. Het park heeft de hoogste tijgerdichtheid in India en wordt ook wel Witte Tijger Park genoemd. 

De tempels op de Khajuraho site weerspiegelen sensuele en spirituele elementen van de Indische cultuur.


Overnachting in Khajuraho.


 

DAG 8 – In KHAJURAHO

 

Na het ontbijt spendeert u de dag in Khajuraho, waar een bezoek aan de westelijke, oostelijke en zuidelijke groep tempels gepland staat. De Kandariya tempel is de grootste tempel in het westelijk tempelcomplex, en werd gebouwd om de god Shiva te eren. Deze tempel is vooral bekend om zijn sensuele afbeeldingen van de goden en zijn delicate architectuur. Daarnaast bezoekt u ook de Chausath Yogini tempel, gewijd aan de zonnegod Surya.

Na de rondleiding op de westelijke site, bezoekt u de oostelijke en zuidelijke tempels. De Parsvanath tempel in de oostelijke groep is de grootste Jain tempel. De architectuur van de Parsvanath tempel kenmerkt zich door zijn kunst en inrichting die het hedendaagse leven in Khajuraho voorstelt. Bovendien is een bezoek aan de Duladeo tempel ter ere van Shiva en de Chaturbhuj tempel op de zuidelijke site aanvullend mogelijk.

 


 DAG 9 – KHAJURAHO/VARANASI

 

In de voormiddag bent u vrij om zelf een activiteit te kiezen.

Later de dag wordt u aan het hotel opgehaald voor uw vlucht naar Varanasi.

 

                                                                                 Vlucht details

                                                                Vluchtnummer: Air India / AI – 405

                                                                Vetrek van Khajuraho: 15h15

                                                                Aankomst in Varanasi: 16h10

                                                                Voorgestelde klasse: economy

 

Aankomst in Varanasi om 16h10 en transfer naar uw hotel. Varanasi is een van India’s bekendste kruistochtplaatsen en de heilige plaats voor de Heilige Hindus. Daarnaast is Varanasi een van de oudste overlevende steden in India, en staat bekend om zijn dominante positie in het onderwijs en de cultuur.

 

In de avond wordt u via tranfser naar Dashwamedh Ghat gebracht om de Aarti ceremonie bij te wonen.

 

Overnachting in Varanasi.DAG 10 – in VARANASI

 

In de ochtend wordt u aan het hotel opgehaald voor een boottocht op de Ganges rivier, een 250 km lange rivier die door India en Bangladesch stroomt. De Ganges begint op de Gangotrigletsjer in de Indiaanse staat Uttarakhand en mondt uit in de Golf van Bengalen. De Ganges rivier is van groot religieus belang voor de hindoes, die een heilige waarde toekennen aan de rivier. De hindoes vereren er immers de riviergodin Ganga.

De zonsopkomst aan de Ganges is een buitengewone ervaring, die u een blik geeft in het lokale leven.

Tijdens deze boottocht zal u verschillende kruisvaarders kniediep in het water zien staan, terwijl ze bidden onder de opgaande zon. Jaarlijks vertrekken miljoenen hindoes naar de steden aan de Ganges om hun ziel te reinigen, door zich te wassen in de rivier. Wanneer hindoes sterven is het de traditie dat hun assen in de Ganges gewerpt worden. De gebouwen die naast de rivier te bewonderen vallen, staan dus in functie van de crematiecultuur van de hindoes in de Ganges rivier.

 

Daarna heeft u de mogelijkheid om de Benaras Hindoe Universiteit te bezoeken.

 

In de namiddag bezoekt u Sarnath, de plaats waar Siddartha Gautama (de Boeddha) het wiel van het leven aandraaide en zijn eerste beginselen verspreidde. In Sarnath heeft u de mogelijkheid om de Chowkandi en de Tibetan Tempel bezoeken. Bovendien kan u in Sarnath ook het bekende Sarnath Museum bezoeken (gesloten op vrijdag).

 

Overnachting in Varanasi.


DAG 11 – VARNASI/DELHI


In de ochtend bent u vrij een activiteit te kiezen of eventueel uit te rusten in

uw hotel. In de namiddag wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Delhi.

 

Aankomst in Delhi en transfer naar uw hotel.

 

Overnachting in Delhi.

 

 

DAG 12 – DELHI DEPARTURE

Na het ontbijt wordt u aan het hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Delhi.

 Taj Mahal2
Jaipur

DAG

PLANNING

HOTELS
ECONOMY

TRANSPORT

Dag 1

Aankomst Delhi

Bonlon Inn

vlucht

Dag 2

Delhi

Bonlon Inn

Dag 3

Delhi / Jaipur

Tara Niwas

lokaal

Dag 4

Jaipur

Tara Niwas

Dag 5

Jaipur / Agra

Amar Yatri

lokaal

Dag 6

Agra / Jhansi / Orchia

Orchha Resort

Trein + lokaal

Dag 7 

Orchia / Khajuraho

Harmony

Lokaal

Dag 8

Khajuraho 

Harmony

Dag 9

Khajuraho / Varanasi

City Inn

vlucht

Dag 10

Varanasi

City Inn

Dag 11

Varanasi /Delhi

Bonlon Inn

vlucht

Dag 12

Delhi / vertrek

Geen hotel

vlucht

DATA

PRIJS PER PERSOON IN EURO

04, 06, 11, 13, 18, 20, 25, 27                       september 2019

1549 EURO

02, 04, 09, 11, 16, 18, 23                                  oktober 2019

1499 EURO

06, 08, 13, 15, 20, 22, 27, 29                       november 2019

1499 EURO

04, 06                                                           december 2019

1519 EURO

08, 10, 15, 17, 22, 24, 31                                     januari 2020

1539 EURO

05, 07, 12, 14 .                                                   februari 2020

1569 EURO

04, 06, 11, 13, 18, 20, 25, 27                                maart 2020

1539 EURO

15, 17, 22, 24, 29                                                    april 2020

1529 EURO

01, 06, 08, 13, 15, 20, 22, 27, 29                             mei 2020

1535 EURO

03, 05, 10, 12, 17, 19, 24                                          juni 2020

1399 EURO

Andere data op aanvraag

STANDAARD, SUPERIOR en DELUX hotels op aanvraag

Promotie-reizen.be
Astridplein 4
2280 Grobbendonk
014 50 22 20

info@promotie-reizen.be

Openingsuren:

Maa - Vrij 09u30 - 12u30 / 13u15 - 18u00

Zaterdag. 09u30 - 12u30 / 13u00 - 16u00