Promotie-reizen.be

Reizen aan aantrekkelijke prijzen.
Sri Lanka op zijn mooist

Vanaf
 1299 euro

13 dagen / 12 nachten 

DAG 1  - aankomst in Negombo

Aankomst op de luchthaven van Bandaranayjake, na de oppik van de bagage ontmoet u de chauffeur/gids die zal instaan voor de transfer naar uw eerste hotel. Indien u vroeg land voor 08:00 uur 's morgens raden wij u aan een dagkamer bij te huren, zo kan u toch nog een paar uur bijslapen. De meerprijs voor een dagkamer komt op 30 euro pp.

Op weg naar uw hotel passeert u de kanalen en de vismijn van Negombo, onze chauffeur houdt hier halt en kan u de lokale sfeer opsnuiven en de lokale vismarkt van dichtbij beleven.
Negombo is een van de grootste badplaatsen aan de westkust van Sri Lanka. Het is een levendige plaats met veel restaurants en bars. Negombo ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en palmbomen. In de omgeving groeit er veel kaneel, waardoor het in de koloniale tijd een belangrijke plaats was. In het centrum van Negombo zijn er resten van een oud Nederlands fort te zien en het Hollandse kanaal dat tot het ruim honderd kilometer verderop gelegen Puttalam loopt.
Negombo wordt ook wel “Little Rome” genoemd door de vele kerken en is grotendeels christelijk. Het is van origine een vissersdorp, zelfs nu is de visvangst naast het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Een bezoek aan de vismarkt of een visrestaurant is dan ook de moeite waard. Er liggen veel beach resorts langs het brede zandstrand van Negombo. De zee is, vanwege de vaak hoge golven, niet geschikt voor kinderen. Ook in Negombo kan u veel van de koloniale historie van Sri Lanka zien. Naast de vele kerken en een Nederlands fort, ligt er in Negombo een kanaal gegraven door de Nederlanders voor de specerijenhandel. Bij Negombo ligt ook het grootste moerasgebied van Sri Lanka, het Muthurajawela moeras. In dit gebied leven veel vogels, waaronder reigers, kraanvogel en ijsvogels maar ook waterleguanen, makaken en krokodillen komen er voor.


Overnachting :  The Villa Green Inn 

http://www.thevillagreeninn.com

 


DAG 2 – van Negombo naar Anuradhapura

Via de lagunes Chilaw en Kalpytha, de ideale plaats om dolfijnen te spotten of om een riviertrip te maken, rijdt u door naar de voormalige Koningsstad Anuradhapura. Anuradhapura ligt noordelijk-centraal in Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Anuradhapura staat bekend om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Srilankaanse beschaving. De oude hoofdstad staat vol met stoepa’s (boeddhistische bouwwerken met relieken van een boeddhistische heilige), zoals de Ruwanweliseya stoepa en andere historische bouwwerken. Voor de boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad. In deze stad werd na de introductie van het Boeddhisme in 246 v. chr. een jonge boom geplant afkomstig van de boom waaronder Boeddha zijn verlichting heeft bereikt. Deze boom zou nu naar zeggen de oudste boom ter wereld zijn, de Sri Maha Bodiboom.

Anuradhapura is de grootste stad van het oude Sri Lanka en is bekend vanwege haar indrukwekkende boeddhistische tempels. De oude koningsstad was meer dan een millennium het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er hebben 113 koningen en vier koninginnen geregeerd, die dankzij de boeddhistische filosofie godsdienstvrijheid toestonden en de bouw van de eerste ziekenhuizen ter wereld. In deze periode ontstonden er ook prachtige paleizen, beeldhouwwerk en lusttuinen. Anuradhapura is een druk pelgrimsoord, omdat er een stek staat van de heilige bo-boom (Sri Maha Bodhi) waaronder Boeddha zijn verlichting ontving. Er wordt gezegd dat de bo-boom de oudste boom ter wereld is.

 

Bezienswaardigheden rond Anuradhapura:

Ruwanweliseya stoepa, ook wel Grote Stoepa genoemd, is gebouwd in 161 v. Chr. door koning Dutugamunu. De stoepa is met een hoogte van 92m één van de hoogste monumenten ter wereld. De stoepa werd ontworpen met de leer van Boeddha in het achterhoofd. Om de witte koepel staan vier muren met olifant figuren erin. De koepel zelf staat voor de uitgestrektheid van de leer.

De Sri Maha Bodhi is een boom die voortkomt uit de bodhiboom in Bodhgaya, in India. Onder deze boom zou Boeddha de verlichting hebben bereikt. De Sri Maha Bodhi komt voort uit de 2e generatie (de bodhiboom in Bodhgaya is inmiddels van de 6e generatie) en is daarmee de oudste boom ter wereld. Jaarlijks bezoeken duizenden boeddhistische pelgrims deze boom.

De Isurumuniya tempel is een Boeddhistische rotstempel uit de 3e eeuw v. Chr. en maakte oorspronkelijk deel uit van een kloostercomplex. De tempel heeft een aantal beelden, waaronder een zittende Boeddha. Bij de ingang van de tempel ligt een vijver. Boven de vijver zijn olifanten in de rotsen uitgesneden Via trappen kan u boven op de rots boven de tempel komen. Hier heeft u een mooi uitzicht over de omgeving van Anuradhapura.

De Thuparama stoepa is de oudste stoepa van Sri Lanka en de oudste nog zichtbare stoepa van de wereld, gebouwd in de 3e eeuw v. Chr. De omliggende zuilen zijn wel het meest herkenbare aan de stoepa’s. De stoepa is op een gegeven moment geheel verloren gegaan, maar in 1862 herbouwd.

De Kuttam Pokuna of ‘Tweeling bad’, zijn twee baden uit de 6e – 8e eeuw. De bijna identieke baden zijn gebouwd voor monniken. Via een filtreer systeem en een put werd het water gezuiverd. De monniken voerde hier hun rituele wassingen uit. De Kuttam Pokuna laat Singalese vakmanschap uit die tijd zien.

Daarna gaat u naar Mihintale, Mihintale is een berg 11km ten oosten van Anuradhapura. Het is de geboorteplaats van het Boeddhisme in Sri Lanka en daarmee een belangrijk bedevaartsoord. Er zijn een aantal religieuze monumenten en gebouwen, waaronder de grote Aradhana Gala rots en de Maha Saya stoepa. Vanaf de Aradhana Gala rots (het is een stevige klim naar de tempel op de heuveltop, 1840 lage en brede treden) heeft u een prachtig uitzicht over het landschap rond Mihintale. Ieder jaar wordt er in juni bij volle maan, het Poison Poya full moon festival gehouden waarbij duizenden boeddhisten de tempels weer tot leven brengen met kandelaren en vlaggen.

De Kantaka Chaitiya-dagoba: (beeld van de grote zittende witte Boeddha) via de hoofdtrap op het tempelterrein kunt u naar boven lopen, eerst over 220 treden naar een plateau en dan rechts omhoog over 190 treden naar de Kantaka Chaitiya. Langs de trappen pronken de frangipani-bomen met hun witte bloemen. De 30m hoge Kantaka Chaitiya werd in de 3de eeuw v.Chr. gebouwd en kwam bij opgravingen in 1935 van onder een aarden heuvel tevoorschijn. Bij de dagoba hebt u een goed uitzicht op de bossen en vijvers. In de verte steken de dagoba's van Anuradhapura boven het bladerdak van de jungle uit. Nadien bezoeken we het 12 meter hoge, uit een granietenrots gehouwen, Auvukana Boeddha standbeeld. Het is het grootste en best bewaarde Boeddhabeeld ter wereld.


Overnachting : GAMODH CITADEL RESORT

http://www.gamodhcitadelresort.com/DAG 3 – Anuradhapura naar Sigiriya

Via de lagunes Chilaw en Kalpytha, de ideale plaats om dolfijnen te spotten of om een riviertrip te maken, rijdt u door naar de voormalige Koningsstad Anuradhapura. Anuradhapura ligt in noordelijk centraal Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Anuradhapura staat bekend om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Srilankaanse beschaving. De oude hoofdstad staat vol met stoepa’s (boeddhistische bouwwerken met relieken van een boeddhistische heilige), zoals de Ruwanweliseya stoepa en andere historische bouwwerken. Voor de boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad. In deze stad werd na de introductie van het Boeddhisme in 246 v. Chr. een jonge boom geplant afkomstig van de boom waaronder Boeddha zijn verlichting heeft bereikt. Deze boom zou nu naar zeggen de oudste boom ter wereld zijn, de Sri Maha Bodiboom.

Vervolgen reist u naar Sigiriya.


Overnachting : KASSAPA LIONS ROCK

https://www.kassapalionsrock.com/

 


DAG 4 – een dag in Sigiriya

Vandaag heeft u een vrije ochtend, maar u kan ook kiezen om samen met een gids een drie uur durende wandeling te maken bij Hiriwadunna. Tijdens deze excursie gaat u even helemaal van de gebaande paden af en ziet u hoe het leven er op het platteland nog steeds aan toe gaat. U begint de excursie in een lokaal dorpje, waarna u te voet, per klein, lokaal bootje en per ossenkar door een mooi stukje natuur reist. Onderweg ziet u mensen werken op het veld, prachtige rijstvelden, indrukwekkende natuur en drinkt u een lekker drankje op het platteland. Een bijzondere excursie, die u even mee terug in de tijd neemt. ’s Middags kunt u een avontuurlijke jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park maken. Het park staat bekend om de vele honderden olifanten leven. U maakt met een 4WD een safari door dit mooie park, waar u olifanten ziet drinken en baden in de rivier.

 

Sigiriya ligt in een gebied dat wordt gedomineerd door een enorme rots van bijna 200 meter hoog. De plaats werd gekozen door de koning Kassapa. Hij bouwde zijn paleis op de top van deze rots en versierde de enorme wanden van de rots met kleurrijke fresco's. In de afbeeldingen zitten verwijzingen naar wel zeker 500 halfnaakte dames. Op een klein plateau, ongeveer halverwege de zijkant van deze rots, bouwde hij een toegangspoort in de vorm van een enorme leeuw. Waaraan de rots ook zijn naar te danken heeft, mits Sigiriya Rock een vertaling is van ‘leeuwenrots’. Sigiriya staat vandaag op de UNESCO werelderfgoedlijst en is één van de best bewaarde voorbeelden van oude stedenbouw. Het is de meest bezochte historische site in Sri Lanka.

Ontstaan: Op een enorme rots van bijna 200 meter hoog, waarbij de top op de meeste plekken breder is dan de basis, bouwde koning Kassapa I tussen 473 en 491 een paleis. Onderzoek heeft echter aangetoond dat de rots al veel eerder in gebruik was genomen door Boeddhisten die een paar eeuwen voor Christus hier een klooster zouden hebben gebouwd. Een andere theorie is weer dat de vader van Kassapa I, koning Dhatusena ooit was begonnen met het bouwen van een paleis en dat Kassapa I het voltooide. Na de dood van Koning Kassapa I werd het paleis een toevluchtsoord voor monniken en in de 14e eeuw werd het gehele complex verlaten. Hierdoor raakte het complex in verval, archeologen herontdekte de plek echter tijdens de Britse koloniale periode.

De tuinen: In het centrum van Sri Lanka ligt de bijzondere plaats Sigiriya. Vanuit de jungle loopt u over een lang pad richting de rots. Hieromheen ziet u prachtige symmetrische tuinen. Ook komen er veel waterpartijen voor in de tuin. Dit worden de watertuinen van het paleis genoemd. Het is namelijk een netwerk van allerlei ondergrondse grachten en waterwegen met fonteinen, die de vroegere Koninklijke baden hebben voorzien van water. De tuin van Sigiriya zou de oudste tuin van heel Azië zijn.

De klim: Voor de rots heeft u reeds een prachtig uitzicht, maar bovenop de rots al helemaal. Hier moet u een flinke klim voor maken, de trap heeft namelijk 1.860 treden. Wel wordt deze tocht bovenop enorm beloond. Hier vindt u de contouren van een van de mooist gelegen paleizen ter wereld. Het enige wat u van het paleis nog kunt zien is een grote ruïne.

Mirror Wall: Het eerste wat u tegenkomt tijdens uw klim naar boven is de Mirror Wall. Op deze muur hebben de eerste bezoekers van Sigiriya 'graffiti' gekrast, waardoor wetenschappers een zeer goed inzicht hebben gekregen in de hele ontwikkeling van de Singalese taal.

Fresco's: Halverwege uw klim naar boven komt u eeuwenoude muurschilderingen tegen die zeer goed bewaard zijn gebleven. Het zijn fresco's van vrouwen, vermoedelijk afbeeldingen van vrouwen van koning Kassapa I, die in het paleis woonden. Deze vrouwen worden ook wel de 'hemelse maagden' genoemd. Op de afbeeldingen ziet u namelijk schaars geklede vrouwen, wie of wat het precies voorstelt is niet zeker. Het kan ook een cadeautje zijn geweest voor de koning of het zouden afbeeldingen kunnen voorstellen van de boeddhistische godin Tara Devi, niemand weet dit echter precies.

Lions Platform: Als u bijna boven bent komt u bij het Lions Platform met de twee leeuwenklauwen, waar de vertaling van Sigiriya vandaan komt. Deze naam heeft hij gekregen doordat u tussen twee enorme leeuwenklauwen doorloopt, de restanten van de leeuw zijn verder allemaal vergaan.


Overnachting : KASSAPA LIONS ROCK

https://www.kassapalionsrock.com/DAG 5 – van Sigiriya naar Kandy

Na het ontbijt vertrek naar Kandy. Onderweg bezoek,

  • Dambulla-grottempel (UNESCO-ERFGOED-site): De Dambulla-grottempel op 1118 voet van de zeespiegel heft een massieve rots uit de omliggende vlaktes van Dambulla van 600 voet hoog en meer dan 2000 voet lang. Het is de thuisbasis van 's werelds meest geprezen Cave-complex met prachtige Boeddha-afbeeldingen en rotsschilderingen van levendige kleuren en vormen, gebouwd en geschilderd vanaf rond de 2e eeuw voor Christus (tijdperk Anuradhapura) en voortgezet tot het Kandyan-tijdperk van de 18e eeuw. De vijf belangrijkste tempelgrotten bedekken meer dan 1000 vierkante meter, deze werden gevormd uit een diepe grot, deels natuurlijk en gedeeltelijk uitgegraven. Eén grot bestaat uit een liggende Boeddha van meer dan 15 meter lang en een andere heeft 50 beelden in verschillende posities en is gedecoreerd in gloeiende kleuren. Het plafond van dit oude klooster is bedekt met de kleurrijke fresco's. Lange stroken verhalende schilderijen beelden afleveringen van een verhaal af zoals het leven van Boeddha of de komst van het Boeddhisme naar Sri Lanka.

 

  • Spice Garden in Matale (toegang inbegrepen): In het verleden stond Sri Lanka bekend als Taprobane en was het wereldberoemd om zijn kwaliteitsspecialiteiten. In de 16e eeuw werd Ceylon, zoals het toen bekend was, ontdekt door Portugezen die al snel handelten in kaneel en andere specerijen. De Nederlanders en Britten volgden hun eigen geschiedenis en invloeden mee en vormden een sterke westerse aanwezigheid die een geschiedenis van voedsel creëerde, uitgedrukt met kruiden die vandaag de dag geproefd kunnen worden. Specerijen zijn een essentieel onderdeel van de keuken van Sri Lanka en de Ayurvedische traditie en een

 

Vervolgens staat een bezoek aan een tuin die gespecialiseerd is  in de teelt van deze stoffen en is een uitstekende manier voor nieuwe gebruiksdoeleinden van bepaalde ingrediënten die ze misschien wel goed wisten, op de planning.  Vind kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille, kardemom en zwarte peper, om er maar een paar te noemen. Europeanen kunnen de producten in hun natuurlijke staat kopen of in de vorm van oliën en drankjes die worden gebruikt door de Ayurvedische geneeskunde, tijdens de Nederlandse, zeer beroemde kruiden van Sri Lanka

 

  • Culturele dansshow (toegang inbegrepen)


SRI-FEESTDAGEN 3

Met uitgebreide kostuums, draaiende danspasjes en adembenemende stunts, is een Kandyaanse dansvoorstelling een van de bepalende ervaringen van een verblijf in Kandy. Het noemen van een traditionele Kandyaanse dansvoorstelling is een verkeerde naam, want de shows zijn erg gericht op publieksentertainment en bevatten dansroutines en kostuums uit het hele land, waaronder de beroemde 'duivelsdansen' aan de westkust (die erg moeilijk te maken zijn). kijk in hun thuisregio).

 

Overnachting in THILANKA HOTEL

http://www.thilankahotel.com

 


DAG 6 – Een dag in Kandy

Deze ochtend rijden we door naar de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Mocht u de dag voordien niet de kans hebben gehad, kan u onderweg een typische theefabriek bezoeken.

Op weg naar Kandy ziet u de Ravana waterval (84m hoog) dit is de breedste waterval van Sri Lanka. De waterval loopt trapsgewijs uit een ovale holle rots. Onderaan de waterval kan u zwemmen in een meertje. Achter de waterval liggen de Ravana grotten. U passeert nog verschillende watervallen waar het meer dan de moeite waard is om een foto van te nemen.

Voor u Kandy binnenrijdt kan u een bezoek brengen aan de mooie Royal Botanical Garden (ook wel Peradeniya Botanical Garden genoemd) dit is de grootste botanische tuin in Sri Lanka. In het park van 60hectare vindt u meer dan 4.000 verschillende plantensoorten, waaronder lianen, bamboe, lantaarnplanten, pandanus bomen en palmbomen. Daarnaast is er een orchideeënhuis en een kruidentuin met o.a. vanille, pepers en kardemom. In het park leven veel vleerhonden, vlinders en vogels.

In de namiddag bereikt u Kandy. Kandy wordt ook wel de Culturele hoofdstad van Sri Lanka genoemd, er is dan ook voldoende te zien zoals de beroemde Tempel van de Tand. De Tempel van de Tand is het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven hoektanden van Boeddha. De tempel was gebouwd in een paleizen complex, er werd geloofd dat degene die in het bezit was van de tand zou heersen over het land. Driemaal daags worden door de monniken rituelen uitgevoerd. Op woensdag is er een symbolisch baden van de heilige tand. Er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft, dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen. Elke dag om 18u45 opent het schrijn zich voor het publiek gedurende één kwartier, de moeite om dit mee te maken. Houd er rekening mee dat u de tempel op blote voeten bezoekt! U kan deze mooie dag afsluiten door het bijwonen van een culturele show van “Kandyan Dancers”.


Overnachting : THILANKA HOTEL

http://www.thilankahotel.com

 


DAG 7 – Van Kandy naar Ella

Deze morgen rijdt u via een prachtig heuvelachtige route door de theevelden naar het hoger gelegen plaatsje Nuwara Eliya. Onderweg houdt uw gids halt bij één van de grote theehuizen waar u het verwerkingsproces van de thee van dichtbij kan beleven. Voor zij die wensen kunnen ook eens gaan theeplukken. U passeert verschillende mooie watervallen waaronder de Ramboda falls. U kan tussen Nuwara Eliya en Ella een mooie treinrit maken.

Nuwara Eliya is een typisch Engelse stadje, u waant zich terug in koloniale tijden. Gelegen in een dal op 1.884 meter hoogte, te midden van de vele theeplantages, ligt Nuwara Eliya (“Lichtstad”). Nuwara Eliya wordt ook wel “Klein Engeland” genoemd en dat is niet zo heel gek. De stad is gesticht door de Britten in de 19e eeuw. De typische Britse koloniale bouwstijl kan u nog goed zien, met het Grand Hotel als het beste voorbeeld. Nuwara Eliya heeft, in verhouding met de rest van Sri Lanka, een koel klimaat. Overdag is het gemiddeld 20°C en ’s nachts gemiddeld 10°C, maar het kwik kan soms dalen tot aan het vriespunt. De bekendste bezienswaardigheid van Nuwara Eliya is de Horton Plains National Park met World’s End. Dit unieke reservaat ligt op een plateau op 2.100m hoogte. Daarnaast heeft Nuwara Eliya de hoogst gelegen botanische tuin ter wereld, de Hakgala Botanical Gardens. In de avond is er een markt waar men Westerse, in Sri Lanka gemaakte, sportkleding voordelig verkoopt. In Nuwara Eliya ligt een mooie golfbaan, verder is er een groot meer waar u verschillende watersporten op kan beoefenen zoals  kayak of kan u een bootje huren.

De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella is één van de  mooiste van Sri Lanka. De treinreis rijdt door theeplantages, naaldbossen en dorpen. In de omgeving van Ella kunt u prachtig wandelen langs theeplantages, watervallen en over heuvels. Het is heel leuk om een bezoek te brengen aan een theefabriek. Dankzij de hoge ligging is het er heerlijk fris. Ella is een goede plaats om even te ontspannen tijdens een rondreis Sri Lanka.

In Ella heeft u vanaf de hoger gelegen hotels een fantastisch uitzicht op een kloof, de Ella Gap. Aan de rechterkant wordt de kloof begrensd door een bergrug, Ella Rock en aan de linkerkant door de heuvel Little Adam’s Peak. Ella Rock is het hoogtepunt van de omgeving. De berg kan beklommen worden, maar het is een zware tocht. Ella Rock is bekend om de grot Cave of Ravana, die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. De vrij lichte wandeling naar Little Adam’s Peak gaat door theeplantages met uitzicht op Ella Rock. Het uitzicht vanaf de top is prachtig.

In Ella heeft u vanaf de hoger gelegen hotels een fantastisch uitzicht op een kloof, de Ella Gap. Aan de rechterkant wordt de kloof begrensd door een bergrug, Ella Rock en aan de linkerkant door de heuvel Little Adam’s Peak. Ella Rock is het hoogtepunt van de omgeving. De berg kan beklommen worden, maar het is een zware tocht. Ella Rock is bekend om de grot Cave of Ravana, die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. De vrij lichte wandeling naar Little Adam’s Peak gaat door theeplantages met uitzicht op Ella Rock. Het uitzicht vanaf de top is prachtig.

 

Overnachting : ELLA RED ROCKDAG 8 – Een dag in Ella

Deze morgen rond 06:00 uur kan u deelnemen aan de excursie naar het hoger gelegen Horton Plains National Park. Dit is een natuurreservaat gelegen op 2.100m hoogte en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Er leven 24 verschillende zoogdieren (waaronder paardherten, makaken, roestkatten en luipaarden), 9 soorten reptielen en 87 vogelsoorten. Er zijn vier vogelsoorten die enkel in Horton Plains National Park voorkomen: de blauwe kitta, de ceylonvliegenvanger, de ceylonese brilvanger en de Sri Lanka houtduif. Per jeep wordt u er naartoe gebracht en maakt er een uitgebreide wandeling. De wandelroute voert u naar World's End, gelegen in het zuiden van  Horton Plains. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870m, dit geeft een fantastisch uitzicht. Vlakbij World’s End, op ca. 800m, ligt Mini World’s End, de afgrond is hier “slechts” 270m diep. De route komt ook langs een mooie waterval.

Vandaag kan u ook enkele mooie pittige wandelingen maken. Met de beschrijving van de routes trekt u er op uit. Neem bijvoorbeeld de klim naar Little Adams peak, het kleine broertje van Adam's Peak. Een stevige wandeling van ongeveer 2 uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laatste stuk naar de top via grote traptreden. Op de top heeft u een fantastisch zicht over gigantische bergkammen.

Of beklim de Ella Rock welke wat pittiger is, de wandeling duurt 4 uur. Via kronkelende junglepaden bereikt u de top. Terug in Ella kan u zichzelf trakteren op een heerlijke massage.

 

Overnachting : ELLA RED ROCKDAG 9 – Ella – Udawalawe

Tijdens het ontbijt kijkt u uit op de prachtige omgeving. Vandaag kan u enkele mooie pittige wandelingen maken. Met de beschrijving van de routes trekt u er op uit. Neem bijvoorbeeld de klim naar Little Adam’s peak, het kleine broertje van Adam's Peak. U maakt een stevige wandeling van ongeveer 2 uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laatste stuk naar de top via grote traptreden. Op de top heeft u een fantastisch zicht over gigantische bergkammen. Of beklim de Ella Rockwelke wat pittiger is, deze wandeling duurt 4 uur. Via kronkelende junglepaden bereikt u de top. Terug in Ella kan u zichzelf trakteren op een heerlijke massage.

Deze namiddag kan u het Udawala Np olifanten gaan spotten.Het Udawalawe National Park is één van de meest bezochte en populairste nationale parken van het land. Het park ligt in het zuiden van Sri Lanka tegen de bergen van de Horton Plains. Waar Yala National Park of Bundale National Park uitblinken in natuurlijk schoon is het in Udawalawe National Park vooral het spotten van (Aziatische) olifanten waar mensen voor komen.

Aan het begin van het park kan je fruit kopen om de olifanten mee te voeren. Doe dit niet. Het zijn wilde dieren die niet afhankelijk mogen worden van menselijk voeren.

Het grootste gedeelte van het Udawalawe Np ligt in de droge zone. Dit betekent dat je veel uitgestrekte gebieden vindt met gras en dode bomen die olifanten hebben gebruikt om te krabben. Hierdoor heeft het park een nogal saaie uitstraling in het droge seizoen. Wanneer het echter gaat regenen veranderd de droge vlakte in een magische omgeving met tijdelijke lagunes en prachtige groene vlaktes.


Overnachting : ATHGIRA RIVE RCAMP

http://www.athgirarivercamp.com/
DAG 10 – Udawalawe – Bentota

Na het ontbijt bezoekt u : 


  • Elephant Transit Home (entree inbegrepen)

Het Udawalawe Elephant Transfer Home is een faciliteit binnen het Udawalawe National Park in Sri Lanka dat in 1995 werd opgericht door het Sri Lanka Department of Wildlife Conservation. Het primaire doel is het revalideren van verweesde olifantenkalveren voor de uiteindelijke bevrijding in het wild.

 

U vertrekt vervolgens naar Bentota. Onderweg bezoek,

  • Stilt Fishermen in Stilt Fishermen (toegang inbegrepen)

SRI-FEESTDAGEN 6

Het vissersdorp Weligama staat bekend om de vistechniek van de vissers van het dorp. Ze werpen hun lijnen uit terwijl ze zichzelf heel slim in evenwicht houden op een paal van 20-50 meter in het ondiepe water, dat zijn naam geeft, paalvissen. Hoewel de oorsprong van deze vreemde manier van vissen nog onbekend is, is dit misschien een goede gelegenheid om een ​​paar vissers te kletsen die trots zijn op deze unieke techniek waarbij de hengels met hun leven worden bewaakt en van de ene generatie op de andere worden overgedragen. .

 

  • Nederlands Fort in Galle "UNESCO ERFGOED Site" (toegang inbegrepen)

Galle is een bruisende provinciehoofdstad en administratief centrum voor het zuiden. Galle was ooit een haven en was het eerste internationale handels- en handelscentrum van Sri Lanka, en de straten zijn nog steeds overspoeld met een kosmopolitisch aanbod van goederen dat te koop is op exotische markten en eigenzinnige kunstgalerijen. De Nederlandse aanwezigheid is nog steeds zichtbaar in Galle, en als u de voetsporen van de Nederlandse overheersing wilt volgen, laat onze gids u de rondleiding door het Oudhollandse fort (een UNESCO Werelderfgoed), het Nederlandse Overheidsgebouw, het voormalige Nieuwe Huis Oriental Hotel (gebouwd in 1684), de oude klokkentoren en het Nederlandse getijgebonden rioleringssysteem.

 

Overnachting : COCO ROYAL BEACH RESORT

http://www.cocoroyalbeach.com/

 

 

DAG 11 – Bentota

 Na het ontbijt bezoekt u:

  • Turtle Hatcery (prijs inbegrepen)

Er wordt gezegd dat deze zeeschildpadden een bepaalde locatie of strand nodig hebben om hun eieren neer te leggen. Daarom komen ze naar plaatsen zoals Sri Lanka die veel meer stranden over de hele wereld negeren. Uiteindelijk leggen ze de eieren op de zandstranden en keren terug naar zee. Alle toeristen worden gedemonstreerd om het leven van schildpadden te verzekeren en ze te conserveren. De zeeschildpaddenkwekerij is een opvang voor nieuw geboren schildpadden.


  • Madu Ganga

De monding van de Madu Ganga-rivier is een complex kustecosysteem van mangroven en eilanden. Het is misschien wel een van de laatst overgebleven ongerepte mangrovebossen in Sri Lanka. Een boottocht is een prachtige manier om enkele van de honderden soorten planten en dieren te zien - apen eten fruit in de bomen, een watermonitor hagedis glijdt langzaam door het water, en aalscholvers, zilverreigers en ijsvogels wachten geduldig op de oevers, bekeek het water voor prooien. Er zijn ongeveer 64 eilanden in de rivier en de lagune, van een klein vlekje met een verlaten schrijn tot een huis met 250 gezinnen verbonden met het vasteland met een zeer lange loopbrug.

 

Overnachting : COCO ROYAL BEACH RESORT

http://www.cocoroyalbeach.com/

 


DAG 12 – Bentota

Overnachting : COCO ROYAL BEACH RESORT

http://www.cocoroyalbeach.com/

 

 

DAG 13 – Bentota – luchthaven

Na het ontbijt wordt u in het hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Bentota voor vertrek.

 


Hotels en programma aanpasbaar naar uw wens toe. 

Inbegrepen 

- Accommodatie op basis van ontbijt en diner

- Internationale vlucht

- Privé transport in een a/c luxe auto met Engelstalige chauffeur/gids

- Lokale service en assistentie

- Alle transferten zoals vernoemd en omschreven

- Garantiefondsreizen bijdrage

- Reservatiekosten

 

Niet inbegrepen 

- ETA-formulier (Electronic Travel Authorization)

- Lunch gedurende de tour (tenzij anders vermeld)

- Inkomgelden (ca. 135 euro pp) + jeepsafari's (ca 40 euro pp / safari)

- Nederlandstalige gids

- Persoonlijke uitgaven, drank, fooien,...

- Alle kosten niet genoemd hierboven

- Annulatie en bijstandsverzekering

 

 

 
SriLankaColombo

DATA

PRIJS PER PERSOON IN EURO

03, 05, 10, 12, 17, 19, 24, 26                       september 2019

1399 EURO

01, 03, 08, 10, 15, 17, 22                                  oktober 2019

1349 EURO

05, 07, 12, 14, 19, 21, 26, 28                       november 2019

1369 EURO

03, 05                                                           december 2019

1339 EURO

07, 09, 14, 16, 21, 23, 30                                    januari 2020

1339 EURO

04, 06, 11, 13 .                                                   februari 2020

1369 EURO

03, 05, 10, 12, 17, 19, 24, 26                                maart 2020

1339 EURO

14, 16, 21, 23, 28                                                    april 2020

1329 EURO

05, 07, 12, 14, 19, 21, 26, 28                             mei 2020

1335 EURO

02, 04, 09, 11, 16, 18, 23                                          juni 2020

1299 EURO

Andere data op aanvraag

Promotie-reizen.be
Astridplein 4
2280 Grobbendonk
014 50 22 20

info@promotie-reizen.be

Openingsuren:

Maa - Vrij 09u30 - 12u30 / 13u15 - 18u00

Zaterdag. 09u30 - 12u30 / 13u00 - 16u00